Технопланктон - нові технології на службі рибалок (технопланктон своїми руками).

04-08-2015

Технопланктон - нові технології на службі рибалок (технопланктон своїми руками).

Незважаючи на свою хитромудру назву, що пахне такими фантастичними технологіями, як ГМО і пестициди, несе в собі абсолютно нешкідливий зміст. Якщо бути максимально відвертим, то технопланктон – це суміш ароматичних та суспензійних інгредієнтів, які готуються для лову певного виду риби – товстолобика.

Для бувалих рибалок, звичайно, не є секретом, що товстолобик - риба вкрай примхлива і надзвичайно перебірлива у своїх кулінарних уподобаннях. І від того, як правильно підгодувати, і, найголовніше, на що наживити товстолобика, зрештою, залежить наш успіх на рибалці.

На особистому досвіді помічено, що товстолобик віддає перевагу різким запахам. І якщо влітку невід'ємним інгредієнтом для підживлення товстолобика є мед – причому практично в будь-яких поєднаннях з різними трав'яними та тваринними добавками, то в осінній та весняний період – це, звичайно ж, трав'яна начинка. Полин, ромашка, кульбаба, звіробій та інші запашні трави – у перемеленому та висушеному вигляді все відмінно підійде для приманки товстолобика.

Так, що, як не крути, а технопланктон - це, цілком собі органічна і природна підгодовування, незважаючи на свою таку назву, що насторожує.

Як приготувати правильний технопланктон своїми руками

Ще якийсь десяток років тому середньостатистичний рибалка жахнувся б, почувши таку ріжучу назву, як «технопланктон», але сьогодні ми вже розуміємо, що насправді не все так страшно, як звучить.

Нижче наведені деякі найпоширеніші рецепти приготування суміші для технопланктону.

Найголовнішим фактором приготування технопланктону своїми руками є його в'язкість. Технопланктон повинен бути тягучим і поступово розчинятися у воді. Якщо ви підкинете підживлення, яке буде стійке протягом півгодини, а потім раптом різко розчиниться - це поганий технопланктон! Штучний планктон повинен розчинятися у воді поступово, утворюючи довгі сліди від дна до поверхні. Тільки тоді ви маєте шанс витратити сили не даремно.

Основу технопланктону повинні становити певні інгредієнти – детальний рецепт їхнього приготування буде наведений нижче – плюс різні варіаційні ароматичні добавки.

Отже, Ви можете імпровізувати, як завгодно при приготуванні цієї приманки, проте слід завжди пам'ятати, що невід'ємною частиною будь-якого технопланктону є сухе молоко. Саме цей інгредієнт створює у водному середовищі таку необхідну консистенцію, що тягнеться, що виділяється, яка довго не розчиняється у воді і настільки необхідна для приманки справжнього великого товстолобика. Сухе молоко – це, можна сказати, провідник поживних та ароматизуючих речовин для товстолобика у водному середовищі.

Як засіб в'язкості – тобто того, що не дозволить поживним та ароматизуючим речовинам вийти за межі молочно-сухої маси у водному середовищі – можна використовувати звичайний кулінарний крохмаль. Будучи природним засобом, що склеює, ця речовина абсолютно нешкідлива для навколишньої флори і фауни.

Ну і, безпосередньо кормові частинки, які повинні пересуватися засвіченим сухим молоком шляху, завдяки крохмалю нікуди не відбиваючись - це всілякі пластівці, кукурудзяні, вівсяні, пшеничні, горохові, гречані та інше.

Як Ви, напевно, вже помітили, головна властивість технопланктону – його підвищена в'язкість, що видобувається за допомогою крохмалю. Сухе молоко тут несе суто візуальне навантаження – щоб рибакові було видно, куди закидати снасті. Оптимальною вважається консистенція, коли технопланктон зберігає свої тягучі властивості протягом хоча б півгодини. Цього часу вважається достатнім для залучення більш-менш серйозного екземпляра товстолобика як улов.

Правильні рецепти технопланктон своїми руками

Отже, перейдемо безпосередньо до рецептів. Нижче наведені варіанти не є догмою, тому ви можете доповнювати їх своїми різними деталями.

Рецепт №1:

- борошно трав'яне: 1 г;

- борошно кукурудзяне: 9 грам;

- Висівки пшеничні просмажені: 5 грам;

- бджолиний мед: 3 грами;

- кукурудзяний декстрин: 7 грам.

Все перераховане вище ретельно перемішується, засушується і пресується. На виході маємо тверду пігулку, яку ще раз подрібнюємо та знову пресуємо. Кожну частинку окремо. У результаті отримуємо гладкі камінці без тріщин, які можна використовувати як приманку на товстолоба.

Рецепт №2 (пропорційний):

- пшеничне борошно: 10 часток;

- кукурудзяне борошно: 10 часток;

- рисове борошно: 2,5 часток;

- сухе молоко: 2,5 часток.

Всі інгредієнти ретельно перемішуються та розбавляються сиропом, рецепт якого наведено нижче.

Сироп:

- вода: 200 мл;

- Цукор: 200 г.

Отриману суміш кип'ятимо протягом 20 хвилин, після чого рясно ароматизуємо.

Рецепт №3:

- борошно кукурудзяне: 500г;

- крупа манна: 500 г;

- панірувальні сухарі: 300 г;

- цукор-пісок: 300 г;

- мамалига: 300 г.

Змішати інгредієнти, додати меду або іншого ароматизатора, розведеного водою.

Рецепт №4 (складається з двох частин):

Перша частина:

- жовток яєчний: 1 шт.;

- Банан звичайний: 1 кг;

- картопля варена: 1/2 кг:

- молоко згущене: 50 г.

Друга частина:

- цукрова пудра: 200 г;

- смажений мелений арахіс: 100 г;

- Собачий корм: 500 г;

- Паприка терта: 50 г.

Першу та другу частини ретельно перемішати у різних ємностях. Після цього об'єднати на основі заздалегідь приготовленого тесту. Після чого спресувати - наживка для підгодовування готова!

Рецепт №5:

- дрібномолоте пшоно: 150 г;

- тертий макуха: 150 г;

- великомолоте соняшникове насіння: 350 г;

- дрібномолоти рис: 150 г;

- сухе молоко: 100 г;

- Повітряна дрібномолота кукурудза: 150 г.

Рецепт №6:

Зварити фруктовий кисіль, після чого додати мед з розрахунку - чайна ложка на одну склянку киселя. Приготувати суху суміш із сухого молока, перемелених кукурудзяних, вівсяних, житніх, пшеничних та рисових пластівців. Можна додати панірувальних сухарів. Вищеописану суміш змішати із сухою сумішшю та піддати пресу. Не доводячи до повного висихання, викласти на серветку і дати трохи просохнути. Суміш при використанні має бути трохи вологою.